Hoe mensen ons en onze begeleiding beleven

De onderstaande ervaringen met ons en onze begeleiding zijn van de mensen die we begeleiden en komen uit de jaarlijkse tevredenheidsonderzoeken of zijn met ons gedeeld. Uiteraard plaatsen we hier alleen ervaringen met toestemming. Dankbaar en trots delen we met jullie de onderstaande ervaringen.

 

Het eerste contact

“Ik vond het eerst heel spannend, ik had toentertijd nog een grotere moeite met het ontmoeten van voor mij vreemden en vooral met mezelf openstellen, gelukkig was er al snel een klik met de begeleiding en was het achteraf allemaal niet zo spannend als ik dacht.”

“Ik heb mijn eerste kennismaking als erg prettig ervaren. Ik had al snel het gevoel dat discretie bij Unaty wel gewaarborgd was zodat ik me vrij kon uiten.”

“Het eerste contact verliep via what’s app. Dat vond ik erg fijn. Ik had alvast een gezicht en een naam om me een voorstelling van de persoon te maken. Dit maakte het eerste “echte’ contact net iets minder spannend.”

“Snel, betrokken en gelijkwaardig”

“Veillig ,vertrouwd, vernieuwend, zoekend naar de juiste zorg op maat.”

“Professioneel en persoonlijk. Ik had gelijk een goede klik”

“Vriendelijke, snelle responsen gelijkwaardigheid in contact.”

“Er is met zorg en aandacht een (voor ons) passende begeleider geselecteerd.”

“Fijn dat er geen enkel oordeel was.”

“Plesant gesprek met duidelijke informatie.”

“Erg fijn, leuke mensen.”

 

De begeleiding

“Ik ervaar de begeleiding als heel oprecht.”

“De begeleiding is professioneel en punctueel.”

“Daadkrachtig en begripvol zo zou ik de begeleiding omschrijven.”

“Ze denkt goed mee en oplossingsgericht, waar ik de bomen door het bos niet meer zie weet ze mij weer bij de juiste boom te krijgen. Ik vind het ook knap dat ze mijn vaak wat verwarrende en drukke verhalen die van het ene naar het andere onderwerp kunnen gaan begrijpt en alles weet te volgen.”

“Persoonlijk en op maat. Scherp op de momenten dat het nodig is.”

“Zo ontzettend blij met mijn begeleider, ze is er voor me, ze is alles wat de GGZ me niet heeft kunnen bieden tot nu toe, ontzettend dankbaar voor haar steun, ze is er altijd voor me, in alles liefdevol, begripvol, in deze moeilijke tijd, ziet me hoort me, denkt met me mee, probeert out of the box te denken.”

“Laagdrempelig en goed geregeld, ik ben absoluut geen fan van bellen en vind dit vaak eng naast dat het teveel spanning geeft, dit werd volledig gerespecteerd en contact verloopt daarom buiten de contact momenten om via app en mail wat ik heel prettig vind.”

“Mijn begeleider is zeer betrokken, attent en present, staat open voor contact met andere behandelaren, komt afspraken na en stemt begeleiding geheel af op wat ik nodig heb, niets is te gek of te veel. Ook is er nooit een oordeel. En de rapportages die ze schrijft zijn heel persoonlijk voor mij geschreven. Ook waardeer ik de humor, het leven is al serieus genoeg.”

“Zeer prettig en onverwacht vertrouwelijk, ook als veel langer voelend te kennen dan dat het eigenlijk is.”

“Ze is kalm, daadkrachtig, positief, eerlijk en VROUW !”

“Kalm, is realistisch en kan haar mannetje staan.”

“Lief houd van aanpakken respectvol.”

“Fijn dat ze met bepaalde dingen met mij mee gaat.”

“Een zeer vriendelijke vrouw, die ik kan vertrouwen. Ze geeft mij vertrouwen en inzicht. Gaat niet over mijn grenzen heen en laat mij in mijn waarden.”

“Deskundig, zorgzaam, betrouwbaar en oprecht.”

“Betrokken, betrouwbaar, flexibel, meedenkend, open/eerlijk en geduldig.”

“Kwaliteitszorg en steeds input voor verbetering van onze situatie!”

“Echt een luisterend oor.”

“Super goede begeleiding.”

 

Wat de begeleiding betekent

“Ik begin weer te geloven in mijn eigen kracht.”

“Ik sta er letterlijk niet meer alleen voor.”

“Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar heb erg veel geleerd en inzicht gekregen.”

“Heel veel. De begeleiding heeft me uit de depressie geholpen en geleerd om de wereld op een andere positievere manier te bekijken. Ook heb ik de nodige handvatten gekregen om niet terug te vallen. Ook de druk/aanmoediging om mezelf op te geven voor autisme-onderzoek was nodig en heeft me goed geholpen.”

“Ik sta sterker in mijn schoenen en leer mezelf ook steeds beter te begrijpen net zoals mijn grenzen en deze dan ook werkelijk naleven wat nog wel een verbeter puntje is zo af en toe. Ik heb de zin van het leven weer enigszins terug gekregen en mijn vechtlust om door te zetten is weer aangewakkerd.”

Vertrouwen gegeven in begeleiding, durven open te zijn en hoe ik sociale belemmeringen anders kan aanpakken zodat ze minder belemmeringen voor me zijn.”

Het is niet te beschrijven wat het voor mij betekend, mijn dagelijks leven is veranderd. Ik kan nu beter opruimen, maar meer inzicht gekregen om wat ik wel of niet nodig heb, wat doe ik ermee . Heb ik nodig? Ga ik het nog dragen of gebruiken.  Ze liet aan mij de keuze en bij mijn antwoord, werd er gereageerd met respect. Ze gaf mij eye-openers en gaf ook vaak uitleg, verklaring hoe iets wel of niet weg te doen.  Het was altijd in een zeer ontspannen sfeer. Echt zo dankbaar.

Ik kan nu duidelijker en/of makkelijker dingen/spullen mijn huis uit doen. Ik ruim nu meer op en mijn huis staat niet meer zo vol.

“Eindelijk heb ik controle over mezelf.”

“Steun, begrip en een rechterhand bij afspraken die ik wat moeilijk en of spannend vind.”

Niet beter, maar door jullie gelukkig niet slechter geworden.”

Mede door de begeleiding, in combinatie met andere behandelingen is er heel veel inzicht ontstaan in de oorzaak van mijn klachten. Ze zijn nog niet opgelost, maar dit is een belangrijke stap.

Vanuit de zwaarte en vele aaneengeschakelde fouten hyper alert naar nu toch al durven en of kunnen zien dat ik meer ben.

Veel. Ik ben weerbaarder geworden, inzicht gekregen dat ik er zelf toe doe en daarmee ook voor mezelf op mogen komen.

“Een hele hoop voor mij, zit nog steeds diep, maar ze steunt me waar ze kan.”

“Dat ik nu al durf te zeggen dat ik meer mens / persoon ga woorden. Dit is toch wel iets wat ik nooit gedacht had of überhaupt bij stil had gestaan.”

Ik ben meer in beweging en het lukt mij beter om belangrijke zaken te regelen.

Ik ben meer voor mezelf gaan denken in plaats van dat ik anderen een plezier wil doen.”

“Rust, inzicht, luisterend oor en vertrouwen.”

“Positief en tijd voor eigen ontwikkeling.”

“Een schoner huis en enkele praktische dingen op een rij te krijgen.”

“Mezelf accepteren en op mijn eigen gevoel en wensen af mogen gaan bij het maken van beslissingen. Ik kan nu ook beter hulp vragen en accepteren en maak nu de stap om op eigen initiatief mensen te benaderen.”

“ Minder vrees voor menselijk persoonlijk contact en angst voor authentiek contact.

Meer bewustzijn van mijn eigen kunnen, wensen en wat ik van mezelf moet en dat die niet altijd overeenkomen.

Leren loslaten, zelf keuzes maken, lief zijn voor mezelf.”

“Enorme stappen, maar wel met baby steps beginnen.”

“Ik leer weer ik te zijn.”

 

Ervaringsverhalen

Bij Unaty zien ze jou

Al jaren (20) ben ik als patiënt in behandeling binnen de psychiatrie. Met een complexe problematiek. Steeds had ik het gevoel niet verder te komen. Een jaar geleden wees iemand mij op Unaty. Ik was gelijk aangetrokken tot de website en hun visie en startte, ongeveer een jaar geleden, mijn begeleiding met hun.

Eindelijk werd ik gezien, gehoord, begrepen en gesteund. Nooit eerder heb ik zoveel stappen kunnen maken op de weg van mijn herstel. En sommige van deze stappen waren vrij groot. Bij Unaty zien ze jou. Niet weer een andere patiënt maar jou als persoon. Dit geeft mij het vertrouwen om met hun begeleiding stappen te maken die ik niet eerder durfde.

Unaty gelooft in mij als mens en nu na bijna een jaar begeleiding weet ik dat hun manier van werken werkt. Ik ben gegroeid, heb geleerd en sta weer stevig op beide benen.

Annemay

 

Ik mag zijn wie ik ben

Ik ben bij Unaty gekomen met de hulpvraag om wat zelfverzekerder en onafhankelijker van mijn familie te worden. In het begin was ik hier heel erg sceptisch over, vooral na de eindeloze onderzoeken, therapieën en medicatie. Waar vooral centraal stond dat ik het probleem was en mij moest aanpassen aan de buitenwereld. Mijn hechte familie wreef altijd in dat ik de gek was omdat ik een stempel had gekregen. Ik was daardoor een hele lange tijd mijzelf niet meer en mijn onzekerheid van mijn gedrag en voor alles en iedereen nadenken werd mij veelste veel.

We zijn nu op het punt om het negatieve verleden achter mij te laten en in het positieve verder te gaan. Tijdens de gesprekken wordt veel gezocht naar mijn eigen kracht, op mijn eigen tempo en wat ik wil doen om niet meer in depressie te komen .

Door middel van hun advies kan ik nu sterker in mijn schoenen staan en keuzes maken. Dat is voor iedereen om mij heen erg wennen. Maar ik merk dat ik daardoor wat beter kan nadenken en minder aan mijn hoofd heb waardoor mijn leven ter positieve is veranderd. Vooral dat ik mag zijn wie ik ben en tot een bepaalde hoogte rekening met anderen kan houden als ik dat zelf wil. Ik zie mijzelf ook niet meer als het grootste probleem en het zelfvertrouwen blijft groeien.

Anoniem

 

Samen op zoek naar mijn gevoel

Mijn laatjes zitten vol, zo vol, dat ze soms niet meer dicht willen. Wanhopig probeer ik ze dan dicht te smijten, met veel kracht duw ik ze dicht, ik draai de sleutel in het slot en ben blij dat de inhoud even goed is weggestopt. Even ervan weg, wat je niet ziet, is er ook niet. Zo heb ik dat ooit geleerd.

De inhoud voelt onveilig, het is ook zoveel, de inhoud overspoelt me en het is teveel om in mijn eentje te dragen. Het maakt me zo kwetsbaar en dat is een gevoel dat ik het liefst verstop. Zo heb ik dat ooit geleerd.

Maar de laatjes willen steeds vaker niet meer dicht. Ze vliegen open op onverwachte momenten. De inhoud buitelt over me heen. Het is niet tegen te houden. Hoe hard ik ook mijn best doe, het lukt niet, mijn gevoel houdt zich niet stil. Ik kan het niet alleen. Zo heb ik dat nooit geleerd.

Heel onwennig laat ik nu mensen in mijn laatje kijken. Soms gaat een laatje wat open dan weer blijft het dicht. Samen op zoek naar mijn gevoel. Het blijft onwerkelijk dat iemand met me mee zoekt. Ben ik dat dan echt waard? Zo heb ik dat toch nooit geleerd.

Wil je alsjeblieft – voorzichtig- Samen met mij proberen Of een zoektocht door gevoel, mij misschien iets moois kan leren? Er is namelijk nog zoveel moois te leren.

Dankbaar dat Unaty met me meezoekt.

Marjoke