Hoe mensen ons en onze begeleiding beleven

De onderstaande ervaringen met ons en onze begeleiding zijn van de mensen die we begeleiden en komen uit de jaarlijkse tevredenheidsonderzoeken. Uiteraard delen we alleen ervaringen met toestemming. Dankbaar en trots kunnen we vertellen dat onze begeleiding in het tevredenheidsonderzoek van 2021 gemiddeld beoordeeld is met een 9,4.

 

Het eerste contact

“Ik vond het eerst heel spannend, ik had toentertijd nog een grotere moeite met het ontmoeten van voor mij vreemden en vooral met mezelf openstellen, gelukkig was er al snel een klik met de begeleiding en was het achteraf allemaal niet zo spannend als ik dacht.”

“Ik heb mijn eerste kennismaking als erg prettig ervaren. Ik had al snel het gevoel dat discretie bij Unaty wel gewaarborgd was zodat ik me vrij kon uiten.”

“Het eerste contact verliep via what’s app. Dat vond ik erg fijn. Ik had alvast een gezicht en een naam om me een voorstelling van de persoon te maken. Dit maakte het eerste “echte’ contact net iets minder spannend.”

“Snel, betrokken en gelijkwaardig”

 

De begeleiding

“Ik ervaar de begeleiding als heel oprecht.”

“De begeleiding is professioneel en punctueel.”

“Daadkrachtig en begripvol zo zou ik de begeleiding omschrijven.”

“Ze denkt goed mee en oplossings gericht, waar ik de bomen door het bos niet meer zie weet ze mij weer bij de juiste boom te krijgen. Ik vind het ook knap dat ze mijn vaak wat verwarrende en drukke verhalen die van het ene naar het andere onderwerp kunnen gaan begrijpt en alles weet te volgen.”

“Persoonlijk en op maat. Scherp op de momenten dat het nodig is.”

Zo ontzettend blij met mijn begeleider, ze is er voor me, ze is alles wat de GGZ me niet heeft kunnen bieden tot nu toe, ontzettend dankbaar voor haar steun, ze is er altijd voor me, in alles liefdevol, begripvol, in deze moeilijke tijd, ziet me hoort me, denkt met me mee, probeert out of the box te denken.

“Laagdrempelig en goed geregeld, ik ben absoluut geen fan van bellen en vind dit vaak eng naast dat het teveel spanning geeft, dit werd volledig gerespecteerd en contact verloopt daarom buiten de contact momenten om via app en mail wat ik heel prettig vind.”

“Ze is kalm, daadkrachtig, positief, eerlijk en VROUW !”

“Kalm, is realistisch en kan haar mannetje staan.”

“Lief houd van aanpakken respectvol.”

“Fijn dat ze met bepaalde dingen met mij mee gaat.”

“Deskundig, zorgzaam, betrouwbaar en oprecht.”

“Betrokken. Ik voel me gehoort.”

“Super goed.”

 

Wat de begeleiding betekend

“Ik begin weer te geloven in mijn eigen kracht.”

“Ik sta er letterlijk niet meer alleen voor.”

“Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar heb erg veel geleerd en inzicht gekregen.”

“Heel veel. De begeleiding heeft me uit de depressie geholpen en geleerd om de wereld op een andere positievere manier te bekijken. Ook heb ik de nodige handvatten gekregen om niet terug te vallen. Ook de druk/aanmoediging om mezelf op te geven voor autisme-onderzoek was nodig en heeft me goed geholpen.”

“Ik sta sterker in mijn schoenen en leer mezelf ook steeds beter te begrijpen net zoals mijn grenzen en deze dan ook werkelijk naleven wat nog wel een verbeter puntje is zo af en toe. Ik heb de zin van het leven weer enigszins terug gekregen en mijn vechtlust om door te zetten is weer aangewakkerd.”

“Eindelijk heb ik controle over mezelf.”

“Steun, begrip en een rechterhand bij afspraken die ik wat moeilijk en of spannend vind.”

“Een hele hoop voor mij, zit nog steeds diep, maar ze steunt me waar ze kan.”

“Enorm veel.”

“Rust, inzicht, luisterend oor en vertrouwen.”

“Positief en tijd voor eigen ontwikkeling.”

“Een schoner huis en enkele praktische dingen op een rij te krijgen.”

“Mezelf accepteren en op mijn eigen gevoel en wensen af mogen gaan bij het maken van beslissingen. Ik kan nu ook beter hulp vragen en accepteren en maak nu de stap om op eigen initiatief mensen te benaderen.”

“Enorme stappen, maar wel met baby steps beginnen.”

“Heb inzichten mogen krijgen.”

“Ik leer weer ik te zijn.”