Missie

Unaty wil herstel en levensgeluk bij mensen bevorderen. In het bijzonder voor mensen met een psychosociale of psychische kwetsbaarheid. Zodat ze zin ervaren, het leven aankunnen, kunnen zijn wie ze werkelijk zijn en zich verbonden kunnen voelen. Bij het proces om hier steeds meer van te ervaren biedt Unaty begeleiding om zo de wereld mooier te maken.

Begeleiders

Hallo! Ik ben Una van Maarseveen (1983) oprichter van Unaty, persoonlijk begeleider en geestelijk begeleider. Met veel plezier en passie begeleid ik mensen en leid ik groepen. Boven al voel ik mij een mede-mens en ervaar ik het als een eer om met iemand een stukje van haar of zijn leven te mogen meelopen. Afstemmen op de persoon en aanvoelen wat er nodig en helpend is vind ik prachtig. In de begeleiding vind ik het belangrijk om aandacht te hebben voor de uniekheid van de persoon en ruimte te bieden voor wat er in iemand leeft. Ik bouw graag een vertrouwensband op en stimuleer mensen door middel van positieve bekrachtiging. Uit ervaring weet ik dat mensen mij als toegankelijk ervaren en ik hoor vaak dat ik rust uitstraal. Daarbij ben ik betrokken, empathisch en innovatief. Veel diverse mensen met uiteenlopende kwetsbaarheden heb ik al mogen begeleiden. Het samen stil staan bij de lastige kanten van het leven en bij wat iemand ten diepste beweegt, mensen in hun kracht zien komen en daar een bijdrage aan leveren vind ik het mooiste dat er is. Zo veel bewondering heb ik voor de veerkracht in mensen. Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden van uiteenlopende mensen in het bijzonder met een psychische kwetsbaarheid. Met plezier heb ik in de geestelijke gezondheidszorg, het onderwijs, de trajectbegeleiding en het sociaal werk gewerkt. De opleidingen HBO Social work en Master Humanistiek heb ik afgerond en ik blijf mijzelf voortdurend ontwikkelen.

In 2013 heb ik Unaty opgericht. Doelbewust een kleinschalige, professionele en persoonlijke onderneming. Om zo herstelbevorderende begeleiding te kunnen bieden, op maat en met aandacht voor zingeving. Vanaf 2019 is Unaty in diverse gemeenten gecontracteerd aanbieder van individuele begeleiding vanuit de WMO en Jeugdwet.

Binnenkort leest u hier meer over de andere begeleiders van Unaty.