WMO en Jeugdwet

Unaty is gecontracteerd zorgaanbieder in de gemeenten:

Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. 

Wanneer je in een van deze gemeenten woont dan kan de begeleiding vergoed worden door middel van een WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) of Jeugdwet beschikking. Neem voor begeleiding via deze weg contact op met ons of je gemeente. Alvorens onze begeleiding start gaat een consulent van het sociaal team van de gemeente graag met je in gesprek. In dit gesprek kun je aangeven wat je begeleidingsvraag is en dat je begeleiding van Unaty wenst. Wanneer de beschikking is afgegeven declareert de gemeente de begeleiding rechtstreeks aan Unaty. Voor de begeleiding vanuit de WMO betaal je enkel een eigen bijdrage van maximaal 19 euro per maand aan het CAK waar soms vrijstelling voor mogelijk is. Begeleiding vanuit de Jeugdwet is kosteloos. Staat je gemeente er niet bij, ook dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden.

Heb je vragen of wens je ondersteuning bij de aanvraag bij de gemeente? Neem gerust contact met ons op.

PGB

Indien je een PGB (persoonsgebonden budget) hebt kun je dit budget inzetten om de begeleiding te bekostigen. Hiervoor kun je ons benaderen waarna de begeleiding vrij snel van start kan gaan.

Zorgverzekering

Gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is vaak ook mogelijk omdat we aangesloten zijn bij de beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten NVPA en koepelorganisatie RBCZ. Unaty is te vinden in de zorgzoeker van de VGZ. Vraag bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding en klik hier voor een overzicht. Voor begeleiding via deze weg kun je direct contact met ons opnemen, er is geen verwijzing van de huisarts nodig. 

Heb je vragen over begeleiding of vergoeding? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. We denken en helpen graag mee.