WMO en Jeugdwet

Unaty is gecontracteerd aanbieder van individuele begeleiding in de eigen leefomgeving, met de mogelijkheid tot vergoeding vanuit de WMO en/of Jeugdwet in de volgende gemeenten: 

Bunnik, Buren, Culemborg, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Maasdriel, Montfoort, Neder-Betuwe, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Tiel, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, West Betuwe, West Maas en Waal, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zaltbommel en Zeist.

Neem voor begeleiding via deze weg contact op met ons of je gemeente. Alvorens onze begeleiding start gaat een consulent van het sociaal team van de gemeente graag met je in gesprek. In dit gesprek kun je aangeven wat je begeleidingsvraag is en dat je begeleiding van Unaty wenst. Wanneer de beschikking is afgegeven declareert de gemeente de begeleiding rechtstreeks aan Unaty. Voor de begeleiding vanuit de WMO betaal je enkel een eigen bijdrage aan het CAK waar soms vrijstelling voor mogelijk is. Begeleiding vanuit de Jeugdwet is kosteloos. Staat je gemeente er niet bij, ook dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden.

PGB en zelfbetalers

Indien je een PGB (persoonsgebonden budget) hebt kun je dit budget inzetten om de begeleiding te bekostigen. Hiervoor kun je ons direct benaderen voor een kennismaking. Vervolgens is er een akkoord van je gemeente of zorgkantoor nodig, waarna de begeleiding van start kan gaan.

Uiteraard kun je ook zelf de begeleiding bekostigen. Neem ook hiervoor contact met ons op.

De begeleiding vanuit een PGB en voor zelfbetalers bieden we in een bredere regio aan.

Heb je vragen over begeleiding of vergoeding? Wens je support bij de aanvraag bij de gemeente?

Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. We denken en helpen graag mee.