Wil je stilstaan bij wat er in je leeft?

Een goed gesprek, een luisterend oor en het luchten van je hart. Ieder mens heeft daar op zijn tijd behoefte aan. Om te kunnen voelen wat gevoeld moet worden en om woorden te kunnen geven aan wat er in je leeft. Het leven kan soms pijnlijk of verwarrend zijn. Het kan betekenisloos aanvoelen of ineens anders zijn dan we hadden voorzien. Stilstaan en bezinnen is dan helpend om weer verder te gaan. Tegelijkertijd is dit zeker niet makkelijk. Het leven van alledag kan de roep om verstilling inhalen. Het hervinden van vertrouwen, hoop, heling of levenslust vragen zorg en aandacht. Dit geldt ook voor het omgaan met gevoelens van schuld, schaamte en verlies. Een gesprek kan hiervoor ruimte bieden, helderheid verschaffen en verdiepend zijn.

Zingevingsbegeleiding biedt de gelegenheid en rust om stil te staan bij een situatie, gevoel, gemis of levensvraag. Om met jou in de eerste plaats te verkennen wat er in je leeft. Om opnieuw te oriënteren en betekenis te geven aan gebeurtenissen of het perspectief op je leven. We gaan op zoek naar wat voor jou van wezenlijk belang is.

Zingevingsbegeleiding is voor ieder die behoefte heeft aan een zinnig gesprek. Wanneer een ander nodig is om te luisteren, te bezinnen, te inspireren en aandachtig aanwezig te zijn. Ook bij een verlieservaring, ingrijpende levensgebeurtenis, eenzaamheid en vragen op het gebied van levensbeschouwing, spiritualiteit en identiteit.